Geachte heer/mevrouw,

U heeft aangegeven belangstelling te hebben voor het fotoboek over het Kindcentrum Bekkerveld/de voormalige HTS-gebouwen in Heerlen. Naar aanleiding daarvan delen wij u het volgende mede.

Het fotoboek zal verschijnen bij gelegenheid van de opening van het Kindcentrum. Naar verwachting is dat eind 2021/begin 2022. Het juiste verschijningsmoment moet nog bepaald worden. Uiteraard houden wij u daarvan op de hoogte.

Op dit moment is nog niet bekend wat de verkoopprijs van het fotoboek gaat worden. Ook daarover informeren wij u graag in een volgende mail.

Wel kunnen wij alvast de volgende gegevens voor u op rij zetten:

  • Titel: Van Mijnschool tot Kindcentrum
  • Uitgever: INNOVO Heerlen
  • Aantal pagina‚Äôs: 264
  • Formaat en afwerking: ongeveer 30 x 30 cm. met een harde kaft. Het gehele boek in full colour
  • Vormgeving: Peter Wouterse van Wout Design uit Nuth.

De oudste delen van het gebouw stammen uit 1920/1921. In het fotoboek komen alle facetten uit de periode van 100 jaar aan de orde. Van de eerste stadsarchitect, tevens architect van de oudste delen van het gebouw, tot de vleermuizen die er overwinteren. Van de Sinaasappelopstand tijdens de Duitse bezetting tot het conciergegezin dat jarenlang bij de boomgaard aan de achterzijde van het gebouw woonde. Van de eerste directeur tot het gebruik van Mijnwater voor de verwarming/koeling van het Kindcentrum. Van de leien op het dak tot de Kunradersteen uit de groeve in Kunrade in de muren. Van de Soos in de kelder tot de leslokalen op zolder. Van de bewoners en kunstenaars in de tijd dat het gebouw leegstond tot vroegere en de toekomstige gebruikers… En natuurlijk: de verschillende bouwers.
Wij blijven u op de hoogte houden van de voortgang.

Met vriendelijke groet,
Communicatieteam Kindcentrum Bekkerveld.

PS: Mocht u zich voor deze mails willen afmelden, stuur dan een mail met in het onderwerp Afmelding naar boek@kindcentrumbekkerveld.nl

Blijf op de hoogte

De bouw is in volle gang en elke dag gebeurt er wel weer iets. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via onderstaande kanalen!