Bij gelegenheid van de opening van het Kindcentrum Bekkerveld geeft INNOVO een 264 pagina’s tellend fotoboek uit over de 100 jarige (bouw)geschiedenis van de voormalige HTS-gebouwen aan het Bekkerveld en de Dr. Jaegersstraat. ¬†Het boek heeft een afmeting van ongeveer 30 x 30 cm. met een harde kaft en wordt in full colour uitgevoerd.¬†Peter Wouterse van Wout Design uit Nuth doet de vormgeving van het boek.

In het fotoboek komen alle facetten uit de periode van 100 jaar aan de orde. Van de eerste stadsarchitect, tevens architect van de oudste delen van het gebouw, tot de vleermuizen die er overwinteren. Van de Sinaasappelopstand tijdens de Duitse bezetting tot het conciergegezin dat jarenlang bij de boomgaard aan de achterzijde van het gebouw woonde. Van de eerste directeur tot het gebruik van Mijnwater voor de verwarming/koeling. Van de leien op het dak tot de Kunrader steen uit de groeve in Kunrade in de muren. Van de bewoners en kunstenaars in de tijd dat het gebouw leegstond tot de toekomstige gebruikers… En natuurlijk: de verschillende bouwers.

Lees ook

Blijf op de hoogte

De bouw is in volle gang en elke dag gebeurt er wel weer iets. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via onderstaande kanalen!